TY - SER AU - Mezzalira Pincinato, Ruth Beatriz AU - Atle Oglend TI - The S~ao Paulo wholesale seafood market: : A study offish prices in Brazil // PY - 2022/// (Vol.26, No. 3) CY - Inglaterra, Londres PB - Taylor & Francis Group KW - ACUICULTURA KW - BRASIL KW - PESCA KW - IMPORTACIONES KW - INTEGRACIÓN DE MERCADOS KW - ANÁLISIS DE PRECIOS N2 - We analyze fish pricing in the S~ao Paulo wholesale market,the second largest seafood market in South America.Quantitative price analysis is complemented by interviewswith participants in the value chain to answer how the multi-tude of fish products supplied in this market are related andthe challenges facing future growth. The results reveal a clearseparate pricing of domestically produced fishery species(whitefish and pelagics) from the internationally traded aqua-culture species (tilapia and salmon). Tilapia and salmon areuniquely priced, less volatile and more persistent with a pricedynamic more akin to local terrestrial meats. Fishery pricesshow large month-by-month fluctuations and compete morewith each other. Participants in the different levels of thevalue chain corroborate the uniqueness of salmon and state apreference for stable availability and low prices, with less con-cern about the specific sourcing of fish (aquaculture/fisher, ordomestic/imported). ////////// Analizamos los precios del pescado en el mercado mayorista de São Paulo, el segundo mercado de productos del mar más grande de América del Sur. El análisis cuantitativo de precios se complementa con entrevistas a los participantes de la cadena de valor para responder cómo se relacionan la multitud de productos pesqueros ofrecidos en este mercado. y los desafíos que enfrenta el crecimiento futuro. Los resultados revelan una clara separación de precios entre las especies pesqueras producidas en el país (pescado blanco y pelágicos) y las especies acuícolas comercializadas internacionalmente (tilapia y salmón). La tilapia y el salmón tienen precios únicos, son menos volátiles y más persistentes, con una dinámica de precios más parecida a la de las carnes terrestres locales. Los precios de la pesca muestran grandes fluctuaciones mes a mes y compiten más entre sí. Los participantes en los diferentes niveles de la cadena de valor corroboran la singularidad del salmón y la preferencia estatal por una disponibilidad estable y precios bajos, con menos preocupación por el abastecimiento específico del pescado (acuicultura/pescador, o nacional/importado) ER -